Lágytojásos tésztasaláta

Lágytojásos tésztasaláta

Hozzávalók 4 főre:                  

200g Gyermelyi Vita Pasta Penne,

200g főtt brokkoli rózsa,

100g színes paprika,

100g koktél paradicsom,

1 dl olívaolaj,

1 dl joghurt,

1 ek magos mustár,

1 ek gorombára vágott petrezselyem,

só,

darált bors,

1 ek citromlé,

4 szál zöldhagyma,

4-8 db lágytojás,

apró salátalevelek

Elkészítés:

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket.

A tésztát szokás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és hűtjük.

Kikeverjük a joghurtot olajjal, citromlével, mustárral, sóval, borssal.

Összevágjuk a paprikát, a hagymát vékonyra szeleteljük, és a tésztával összeforgatjuk. Hozzáadjuk a brokkoli rózsákat és az öntetet. Összekeverjük, kicsit pihentetjük. Tálalás előtt beleforgatjuk a zsenge salátaleveleket, darabolt paradicsomot és tányérra tesszük. Tetejére 1-2 db megtisztított lágytojást teszünk, amit az asztalnál vágunk el.