Tésztában sült, főtt füstölt hús

Tésztában sült, főtt füstölt hús

HOZZÁVALÓK

250 g Gyermelyi búzafinomliszt,
600 g főtt, füstölt tarja,
2 szál zöldhagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
0,5 dl tej,
1 kiskanál tej,
1 evőkanál petrezselyem,
1 teáskanál só,
10 g élesztő

 

 

Elkészítés

Az élesztőt elkeverjük a cukorral, majd beletesszük a langyos tejet és 1 tk lisztet. Félretesszük, hogy felfusson. A lisztet átszitáljuk, beletesszük a felfutott élesztőt, olajat, 1 dl langyos vizet, sót. A tésztát nagyon kidolgozzuk, majd lisztezzük, és letakarva langyos helyen vagy hűtőben hosszan duplájára kelesztjük. 
Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. 
A hagymát összevágjuk, és megfuttatjuk az olajon. A főtt sonkát hosszában kettévágjuk, és megformázzuk. A leeső részeket aprítógépbe tesszük, és pürét készítünk belőle. Összekeverjük a hagymával, petrezselyemmel, borssal. 
Amikor megkelt a tészta, átdolgozzuk, és lisztezett deszkára borítjuk. Kinyújtjuk 0,5 cm vastagra és 20 cm szélesre. A tészta hossza a sonkától függ. A tésztát a sonka méretének megfelelően vékonyan megkenjük a sonkakrémmel, majd rátesszük a sonkát, és a krémmel körben megkenjük. Beburkoljuk a tésztával, és lekenjük felvert tojással. Pihentetjük 15 percig, majd sütőlemezre tesszük, és előmelegített 180 C°-os sütőbe tesszük, pirosra sütjük. Sütőből kivéve tálaljuk. Tehetünk mellé salátákat, és ízlés szerint reszelt tormát.