Karácsonyi fekete fehér tekercs

Karácsonyi fekete fehér tekercs
 

Hozzávalók

220 g Gyermelyi búzafinomliszt,
120 g vaj,
120 g cukor,
2 db Gyermelyi tojás sárgája,
1 csomag vaníliás cukor,
só (csipet),
20 g kakaópor

 

 

Elkészítés

A tésztához egy keverőtálban összemorzsoljuk a vajat a liszttel. Hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a cukrot és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk tésztának, majd két részre osztjuk. Az egyik részhez hozzágyúrjuk a kakaóport. Mindkét részt letakarva hűtőben 30-40 percig pihentetjük.
Pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk a kakaós és a fehér részt is vékonyra. Az egyik lapot megkenjük felvert tojásfehérjével, majd rátesszük a másik lapot. Rásimítjuk, és szorosra feltekerjük.
Felszeleteljük 5 mm vastagra (kb 40 db lesz belőle). Papírozott lapra tesszük és előmelegített 180 C°-os sütőben 8-10 percig sütjük. Sütőből kivéve pihentetjük.

 

A receptekért köszönet a Gyermelyinek.