Karácsonyi diós lekváros koszorú

Karácsonyi diós lekváros koszorú

Hozzávalók

150 g Gyermelyi búzafinomliszt,
40 g darált dió,
100 g vaj,
1,5 db Gyermelyi tojás sárgája,
60 g porcukor,
25 g cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 kiskanál reszelt narancshéj,
50 g lekvár

 

 

Elkészítés

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a fél tojássárgája, a darált dió és a 25g cukor kivételével beletesszük a többi nyersanyagot és tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőben pihentetjük 2 órát.
Amikor letelt az idő, kivesszük és 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 6 cm-es karika kiszúróval kivágjuk (30 db lesz belőle)
A kivágott korongok közepét 3 cm-es kiszúróval szúrjuk ki. A kapott gyűrűket kenjük le a fél tojássárgájával és mártsuk meg a darált dió és cukor keverékében.
Tepsire tesszük, és előmelegített 200 C°-os sütőben 12-15 percig sütjük. Sütőből kivéve pihentetjük kicsit. A sima korongokat megkenjük lekvárral. Összeillesztjük a lekváros és diós részeket, és másnap dobozolhatjuk.

 

A receptekért köszönet a Gyermelyinek.